dimecres, 25 de novembre del 2009

COMENTARI D'UN FRAGMENT DEL CURRÍCULUM D'EDUCACIÓ SECUNDÀRIA

Avui a classe de gestió de l'informació i TIC ens hem dividit tota la classe per fer uns comentaris relacionats amb els currículums educatius; uns han treball el de infantil, uns altres el de primària, uns altres el de batxillerat i finalment el meu grup hem fet els de l'educació secundària.

Ens hem centrat en els punts relacionats amb l'assignatura.

El fragment que he triat ha sigut aquest :


“Aquesta competència es desenvolupa en la cerca, captació, selecció, registre i

processament de la informació, amb l'ús de tècniques i estratègies diverses

segons la font i els suports que s'utilitzin (oral, imprès, audiovisual, digital).

Requereix el domini de llenguatges específics bàsics (textual, numèric, icònic,

visual, gràfic i sonor) i de les seves pautes de descodificació i transferència, així

com l'aplicació en distintes situacions i contextos del coneixement dels diferents

tipus d'informació, les seves fonts, possibilitats i localització, i dels llenguatges i

suports més freqüents en què sol expressar-se aquest coneixement.”


En aquest fragment s’expliquen totes les competències que s’han de desenvolupar per fer el tractament de la informació. Alhora de fer qualsevol exposició oral o treball, cal tenir en compte tot el que aquets fragments ens diu, per aquest motiu l’he triat, ja que tot i ser el currículum de secundària, és útil per totes les edats.

Moltes d’aquestes coses que es citen aquí no les ensenyen a classe , s’han d’aprendre autodidàcticament, però com que les persones ho necessiten fer, els i dona la capacitat de ser més autònomes.


Alguns programes que hem après a fer servir i que podiren ser útils per fer el que aquest fragment diu són: el cercador google, goolge imatges... a més hem après a programes per fer videos, modificar imatges, power points... que són molt útils alhora de fer treballs i exposicions orals

Si esteu interessats en més temes sobre els currículums de qualsevol nivell educatiu apretant aquí anireu directe a la pàgina que nosaltres hem visitat avui.

dilluns, 23 de novembre del 2009

EL SO



Aquesta és una presentació que vem preparar la Sara, l'Isaac, la Regina, l'Estel i jo.
L'objectiu era poder fer una entrada a l'eduwiki, és a dir que reunis les característiques per poder ser penjat a aquesta pàgina.

Eduwiki és una pàgina similar a la wikipèdia, és a dir, és una enciclopèdia online, on les definicions que té estan fetes per la gent que ha volgut col·laborar-hi.
La diferència més important que té la pàgina és que va adreçada per a nens de 6 a 16 anys, per tant, ha de ser comprensible per un nen de sis anys. Aquest motiu ha sigut el que ens ha portat a decidir que dominessin les fotografies i els vídeos per així, a més de ser educatiu i comprensible, ser dinàmic.

diumenge, 22 de novembre del 2009

PROGREMES D'INTERNET REALMENT ÚTILS

L'altre dia a classe vem fer un seguit de presentacions per grups sobre varis programes d'Internet molts d'aquets desconeguts per mi.
A continuació us fare una breu descripció de cada un d'aquets programes i , sobre el google earth, que és el programa que vaig treballar jo, us penjare la presentació.

Traductor google:

Tradueix textos i pàgines web amb més de 40 idiomes.

Comsoc:

Programa que t'ajuda a fer treballs de recerca de batxillerat.
En ell es pot trobar informació i a més disposa de tutories virtuals.

Igoogle:

Aquet programa és una aplicació del google que et permet agrupar totes les pàgines webs¨que més freqüentis en un escriptori. És una gran ajuda per tenir-ho tot organitzat.

Dotsub:

Aquet programa té la utilitat de subtitular i traduir videos.

Visible body:

Programa que permet descobrir el cos humà en tres dimensions.

Google earth :



CONFERÈNCIA
FER DE MESTRE - Eulàlia Bosch

Aquesta frase que titula la conferència pot ser vista des de moltes perspectives diferents ja que hi ha moltes maneres d'entendre aquesta frase.
L'Eulàlia durant la conferència es va centrar en tres grans blocs:

-Els nens

Els nens són el referent per a tot adult ja que hem d'intentar pensar com ells i ens hem de fixar molt en els detalls, cada nen és únic i singular.
Totes les persones van creixent i canviant mica en mica, tant els nens com els adults, la diferència és que els nens estan davant nostre per créixer i nosaltres hi hem d'intervenir.
L'Eulàlia ens va parlar dels nens com a estrangers, amb aquesta comparació ella volia dir-nos que qualsevol nen, sense tenir en compte la nacionalitat, acaba d'aterrar en el món escolar i general, i que els professors han d'ajudar a cada nen a ser algú, a trobar el seu lloc...


-Relació escola-ciutat

Els nens seran el futur de la ciutat, per això mateix ella pensa que la ciutat on es viu s'ha de donar a conèixer a tots els nens per tal d'alimentar-los de curiositat.
Un cop aprens a conèixer i a viure la pròpia ciutat ( ja sigui pels mestres o per qualsevol altre persona ) ja es pot viure i gaudir de qualsevol ciutat.

Per fer això qualsevol professor s'ha de basar en l'escola constructiva. A la conferència vam poder veure dues fotos molt originals que descrivien aquesta escola i la transmissiva.

FOTOS:

- Classe plena de cadires però sense ningú assegut i a la tarima el professor explicant (transmissiva)

- Un gran prat amb una cadira al mig ( constructiva )

Relacionat amb aquest punt, ens va explicar que aquest any ha sigut l'any cerdà a Barcelona, i per això s'ha creat una pàgina web (cliqueu aquí per veure-la).
Aquesta pàgina té un navegador on s'hi mostra tots els carrers de Barcelona, els museu... vaja, com a qualsevol mapa. Però aquest té una marca que el diferència, hi poden sortir totes les escoles de la ciutat, nomes fa falta publicar-la. Aquest fet és important perquè mostra que es comença a tenir una idea de la importància de l'educació.

-Les arts


Com tots sabem els nens tenen molta curiositat per conèixer, i saber.
Aquesta curiositat és important que la tinguin també els professors per així tenir més coneixements.
Una bona manera d'omplir la curiositat i els coneixements dels professors és amb l'art;
el cine, el teatre, la dansa, la ceràmica...

En qualsevol d'aquests àmbits artístics qualsevol persona adquireix coneixements, i anar creixent mentalment és molt important per qualsevol persona.

L'Eulàlia ens va passar unes fotografies i vídeos per mostrar-nos el "poder" d'aquestes arts.



I aquí s'acaba; això ha sigut un breu resum de l'inici d'aquesta setmana, seguiré comentant-la per aquí