diumenge, 22 de novembre del 2009

CONFERÈNCIA
FER DE MESTRE - Eulàlia Bosch

Aquesta frase que titula la conferència pot ser vista des de moltes perspectives diferents ja que hi ha moltes maneres d'entendre aquesta frase.
L'Eulàlia durant la conferència es va centrar en tres grans blocs:

-Els nens

Els nens són el referent per a tot adult ja que hem d'intentar pensar com ells i ens hem de fixar molt en els detalls, cada nen és únic i singular.
Totes les persones van creixent i canviant mica en mica, tant els nens com els adults, la diferència és que els nens estan davant nostre per créixer i nosaltres hi hem d'intervenir.
L'Eulàlia ens va parlar dels nens com a estrangers, amb aquesta comparació ella volia dir-nos que qualsevol nen, sense tenir en compte la nacionalitat, acaba d'aterrar en el món escolar i general, i que els professors han d'ajudar a cada nen a ser algú, a trobar el seu lloc...


-Relació escola-ciutat

Els nens seran el futur de la ciutat, per això mateix ella pensa que la ciutat on es viu s'ha de donar a conèixer a tots els nens per tal d'alimentar-los de curiositat.
Un cop aprens a conèixer i a viure la pròpia ciutat ( ja sigui pels mestres o per qualsevol altre persona ) ja es pot viure i gaudir de qualsevol ciutat.

Per fer això qualsevol professor s'ha de basar en l'escola constructiva. A la conferència vam poder veure dues fotos molt originals que descrivien aquesta escola i la transmissiva.

FOTOS:

- Classe plena de cadires però sense ningú assegut i a la tarima el professor explicant (transmissiva)

- Un gran prat amb una cadira al mig ( constructiva )

Relacionat amb aquest punt, ens va explicar que aquest any ha sigut l'any cerdà a Barcelona, i per això s'ha creat una pàgina web (cliqueu aquí per veure-la).
Aquesta pàgina té un navegador on s'hi mostra tots els carrers de Barcelona, els museu... vaja, com a qualsevol mapa. Però aquest té una marca que el diferència, hi poden sortir totes les escoles de la ciutat, nomes fa falta publicar-la. Aquest fet és important perquè mostra que es comença a tenir una idea de la importància de l'educació.

-Les arts


Com tots sabem els nens tenen molta curiositat per conèixer, i saber.
Aquesta curiositat és important que la tinguin també els professors per així tenir més coneixements.
Una bona manera d'omplir la curiositat i els coneixements dels professors és amb l'art;
el cine, el teatre, la dansa, la ceràmica...

En qualsevol d'aquests àmbits artístics qualsevol persona adquireix coneixements, i anar creixent mentalment és molt important per qualsevol persona.

L'Eulàlia ens va passar unes fotografies i vídeos per mostrar-nos el "poder" d'aquestes arts.



I aquí s'acaba; això ha sigut un breu resum de l'inici d'aquesta setmana, seguiré comentant-la per aquí

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada